katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Etess!

2012.02.01. 13:18 - antiplastik

Címkék: csináld magad környezetvédelem újrahasznosítás madár madáretető

Kemény fagyok jönnek és hó, hó hó!

A körülöttünk élő madaraknak most jön igazán jól egy kis segítség, még nem késő elkezdeni az etetésüket. A madáretetésnek is vannak (igen egyszerűen betartható) szabályai, az eredmény pedig - majd meglátod - magáért csipog :) 

Tehát, ha elkezded a madarak etetését, ezeket vedd figyelembe:

Mikor etessünk?

Az etetést akkor kell elkezdeni, ha beálltak a nagy fagyok, illetve ha hó fedi be a tájat! Ha már egyszer elkezdtük az etetést, ne hagyjuk abba a tavaszig! A madarak hozzánk szoknak és számítanak ránk  - ami, valljuk be nagyon jó érzés.

Mivel etessünk?

A cinkék kedvelik az olajos magvakat (napraforgó, fél dió, kendermag, köles) és a szalonnát (a füstöletlen, fűszermentes szalonna a legjobb). Rigókat és áttelelő vörösbegyet apróra vágott almával, konyhai zöldség maradékokkal -  főtt sárgarépa, burgonya, rizs - etethetünk.

FONTOS!  Ne rakjunk ki kenyeret, mert ez a gyomorban bedagad, amitől a madarak elpusztulnak.


A madáretető

Első a biztonság! Vigyázzunk rá, hogy a macskák ne érjék el az etetőt! Lehetőleg tegyük  fedett, szélárnyékos helyre az etető, így a hó nem takarja be az eleséget.
Etetőt magunk is készíthetünk, de az eleséget egyszerűen zsinóron felakasztva, vagy földre, párkányra szórva is kínálhatjuk a madaraknak.

És most egy kis ízelítő egyszerűen elkészíthető madáretetőkből:

birdhouses06.jpg

Patchwork fa házikó kulccsal - kedvenc madarak részére.

birdhouse.jpg

Festett ház tejesdobozból.

birdhouse1.jpg

No comment!

Toilet_Roll_Bird_Feeder.jpg

Faggyúba és magvakba forgatott WC papír guriga.

birdh.jpg

Etető-itató.

Bird-feeder.jpg

bird-and-seed.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr654043122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása