katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Páratlan kesztyűk párosa

2013.01.15. 13:51 - antiplastik

Címkék: újrahasznosítás hulladék upcycling

Nincs olyan ember a világon, aki ne vesztette már el a kesztyűjét – általában ugye csak az egyik darabot. Vannak ilyen dolgok, az esernyő is ilyen, de most nem annak van szezonja. Szóval azok a fél pár, semmire sem jó kesztyűk!

Néhány berlininek azonban volt egy ötlete az elhagyott, megtalált, árván maradt fél párakkal. Egy kulturális projekt részeként létrehozták a „Stadtfund” kezdeményezést az „upcycling”, azaz továbbhasznosítás jegyében és újra összepárosították a kesztyűket. No, nem régi párjával, hanem egy passzoló sorstárssal.  A szabály az, hogy a kesztyűt találni kell és nem valami kilós ruhaüzletből szerezni. Az újrapárosított kesztyűket ellátják egy etikettel, mint új márkajelzés és eladják.

Kartonjáték

1354619052-925.jpg1354574664-631_1.jpg1354567178-131.jpgstadtfund.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr385019703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása