katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Művészet szemétből

2013.02.04. 12:00 - antiplastik

Címkék: design művészet hulladék dokumnetumfilm ökodesign Brazília

Vik Muniz, a New Yorkban élő művész hazájába, Brazíliába visszatérve a világ egyik legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro külvárosában található Jardim Gramachóban valósította meg tervét. Az újrahasznosítható hulladékokból a gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas képeket készít, és az ezekről készült fotókat elárverezteti. Az alkotás közben megismerjük a gyűjtögetőket is. Ezek az emberek itt élnek és végzik munkájukat, ők válogatják ki a szemét közül az újrahasznosítható dolgokat. A körülmények és a nehézségek ellenére boldogok, és büszkék a munkájukra. 2010-ben dokumentum film is készült az ott élőkről és Vik Muniz művészeti projektjéről. A filmet Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Számos díjat nyert, köztük a Sundance fesztiválét és a Berlinale díját is. Forrás: www.wastelandmovie.com

 images9.jpg

554505_447903445275534_1845934416_n.jpgimagesCA02W421.jpggallery05.jpgimages5.jpgimages7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr975061806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása