katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Szélkötötte sálak

2010.10.04. 23:11 - antiplastik

Címkék: design holland eco design energiamegtakarítás kötés horgolás ökodesign

Wind Knitting Factory - a teljesen környezetbarát kötöde. A mechanikus kötőgépet egy 1,2 méter átmérőjű szélkerék működteti. A szerkezet köt ha fúj szél és nem köt ha nem fúj a szél. Az elkészült csősálakat 2 méteres hosszban vágják le a gépről és minden darabot felcímkéznek - mikor és mennyi idő alatt készült el. Mivel a színváltás nem lehetséges, ezért az alkotó - Merel Karhof holland designer - maga festi meg többszínűre a fonalgombolyagokat.

 

Íme, Merel szerint a világ:

Merel Karhof Londonban él, ott vezeti saját design stúdióját. A szélkötőgép ötlete egy kísérlet arra, hogy hogyan lehet olyan egyszerű, kizárólag szélenergiával működtetett termelő gépet létrehozni, ami bárhol, bármikor beüzemelhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr962345412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása