katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Zpagetti ínyenceknek

2011.09.06. 11:52 - antiplastik

Címkék: csináld magad újrahasznosítás holland lakberendezés kreativitás dekoráció környezetbarát fonal újrahasznosított eco design kötés horgolás ökodesign pamutfonal

Imádok horgolni és kötni is szeretek. Szeretek kísérletezni anyagokkal - kipróbáltam már a nejlonzacskó, kazetta-szalag és pamutpóló gombolyag készítését és felhasználását. A pamutpóló gombolyag a legjobban használható, de nagy hátránya - amellett hogy macerás a felvágása, és nem szép ha egyenetlen -hogy nincs belőle elég.

Ez most megoldódott. A Zpagetti őrült jó! Környezetvédő lelkem nagy örömére ezt a különleges pamutfonalat textilipari maradékból készítik. Abból, ami a gyártás során kiesik és eddig jobb híján a kukába került. A Zpagetti nem más, mint egy végtelen hosszú, 4 cm széles pamutcsík, két oldalon felpöndörödve. Létezik egyszínű és mintás (például pöttyös) változata, hatalmas, közel 1 kg-os gombolyagba kapható - szerencsére már itthon is a Fonalshopnál.

A Zpagetti holland, és ettől még kedvesebb nekem :)

Ez az XXL-es fonal természetesen XXL-es kötő- és horgolótűt kíván. Azt is árul hozzá a gyártó, mégpedig bambuszból, vagy újrahasznosított műanyagból.

A Zpagettiből lehet készíteni párnát, tárolókosarat, szőnyeget, táskát, de garantáltan feltűnést keltő sapkát és sálat is! A Zpagettisek szerint ezzel a fonallal mindenki tud kötni - próbáljátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr223206225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása