katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Madárpusztító műanyagok

2010.02.02. 22:21 - antiplastik

Címkék: környezetvédelem madár pusztítás műanyag

A biológia óra így kezdődött: A legtöbb albatrosz faj az Antarktisz, Ausztrália, Dél-Afrika és Dél-Amerika körülötti nyílt vizeken él. Az albatroszok kerülik a partokat és a szárazföldet, szaporodási idejűkön is kis szigetekre mennek, mivel itt könnyen le és fel tudnak szállni. Táplálékuk főleg tintahalakból áll, emellett fontos táplálék-összetevőjük a halak, rákok és ritkán a medúzák…..stb….

Napjainkban pedig így lehet már kiegészíteni: A Csendes-óceán északi részén, Japán és Hawaii-szigetek között több ezer albatrosz fióka fullad meg, pusztul el, mert szüleik a vizeken lebegő színes műanyag darabokkal, kupakokkal etetik őket.

A képeket Chris Jordan készítette, és magukért beszélnek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr51724121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása