katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Hogyan lehet a karácsonyfa is környezetkímélő?

2009.12.08. 11:41 - antiplastik

Címkék: környezetvédelem környezetkímélő karácsonyfa újrahasznosított

Jó kérdés, mert jó vitaindító, mert mindenki másképp látja, értelmezi, hogy mi a környezetkímélő....

 

De lássuk csak, milyen variációk lehetnek?
 
1. Hagyományos karácsonyfa - amelyet megveszünk minden évben és Vízkeresztkor kidobunk. Amennyiben valaki ezt kedveli, csak arra lehet bíztatni, hogy úgy dobja ki, hogy legalább ne legyenek rajta szaloncukorpapírok, illetve figyeljen arra, hogy akkor dobja ki és oda, ahonnan a karácsonyfákat elszállítják és tüzelőnek hasznosítják...
 
2. Karácsonyfa műanyagból - kétségtelen, hogy van akinek ez a környezetkímélő megoldás, mert nem kell emiatt évente újabb és újabb fát kivágni. Ugyanakkor érdemes beruházni egy jobb minőségű műanyagfába, mert ha rossz minőségűt vásárolunk, akkor nem értük el a célunkat, sőt.......
A műhóval azért kíméletesen bánjunk, az biztosan nem környezetkímélő!
 
3. Kölcsönzött karácsonyfa -  remek kezdeményezés! Én többször kipróbáltam. Olyanok számára érdemes ilyen földgömbös fenyőfát kölcsönözni, akik házban vagy téli kerttel rendelkező lakásban laknak, mert szobahőmérsékleten a fa napok alatt elpusztul és a jó szándék fuccsba vész.... (sajnos ezt megtapasztaltam)
 
 
4. Karácsonyfa a kertben, ahol már eleve van egy fa!  - Fehér Karácsony esetén hangulatos, emlékezetes lehet az este, ha forralt borral, forró kakaóval a kezünkben ünnepelünk a kertben. A tuti környezetkímélő megoldás!
 
 
 
5. Karton karácsonyfa újrahasznosított papírból - Ötletes, hangulatos megoldás azoknak, akik nem töltik otthon az ünnepek nagy részét, ugyanakkor visszaadja a Karácsony hangulatát. Kellemes időtöltés összeállítani, feldíszíteni. Egyedivé is alakítható, ez még inkább fokozza a készülődés izgalmát....Évről, évre elővehető, összerakható, szétszerelhető, egyszerűen szállítható....
 
 
6. Karácsonyfa használt PET palackokból - személyes kedvenc!, mivel sokfelé eljuttatja az üzenetet, hogy az ünnepek alatt is figyeljünk a környezet védelmére.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr741583077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása