katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Környezetbarát ajándékötletek

2009.12.09. 07:52 - antiplastik

Néhány tipp, hogyan ajándékozhatjuk meg szeretteinket ötletes és környezetbarát ajándékokkkal.

Növények: személyes kedvencem Koleszár Ferenc öko-design "tárgya" a Földvirág. Egy kis darab, formára préselt földlabda, benne egy apró mag ami ha vizet kap, kihajt. Egyszerű ötlet, zseniális kivitelezés.

Aki szeret főzőcskézni, biztos örül egy pár cserép fűszernövénynek. A kis növények ízléses kaspókba téve szép díszei a konyhának.

Az újdonságokra nyitott, környezetudatos nőnemű barátainkat, rokonainkat lepjük meg mosódióval. A mosódió egy indiai fafaj termése, ami tisztító hatását saponin tartalmának köszönheti. Nem csak mosni lehet vele, vállalkozókedvűek sampont és házi tisztítószert is készíthetnek belőle.

Ha kozmetikumot szeretnénk ajándékozni, lehetőleg válasszunk a hazai gyártók természetes alapanyagból készült termékei közül. A Meskán fantasztikus kézi készítésű szappanokat lehet kapni kecsketejből és 100% növényi alapanyagokból. Ugyanott vehetünk a szappanhoz kézzel kötött szizálbugyrot is.

 

 Segíthetünk ajándékunkkal a   a környezettudatos életmód elsajátításában is.

Lehet hogy kicsit profánul hangzik, de jó ajándék lehet egy palackprés, szelektív gyűjtő, vagy akár környezetvédelmi oktatófüzetek is.

A Medence csoport szelektív gyűjtője újrahasznosított reklámmolinóból készül, és olyan jól néz ki, hogy rejtegetni sem kell. a rekeszek kivehetők és külön szatyorként is használhatók.

A szelektív hulladékgyűjtés hasznáról és fortélyairól a Humusz kiadványaiból okosodhatunk. Ezeket a kis füzeteket nyugodtan mellékeljük az ajándékokhoz, rengeteg hasznos infót tartalmaznak.

 

 

 

 

 

Fogadjunk örökbe állatkerti állatot! Ki ne örülne neki, ha 365 napon át Géza a tapír boldog nevelőszülője lehetne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legszebb ajándék mégiscsak az, amit mi magunk készítünk. Ne gondolkodjunk nagy dolgokban, mérjük fel rendelkezésre álló időnket és lehetőségeinket. Az ajándék lehet például étel - egy szível-lélekkel sütött kenyér, különleges édesség, fűszerolaj, likőr.

Kis kézügyességgel készíthetünk ékszereket, kisebb kötött, horgolt holmikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvenc ajándékbeszerző helyeim a bolhapiacok. A bolhapiac tulajdonképpen maga a megtestesült újrahasznosítás. Más által már kidobásra ítélt tárgyak itt újra tulajdonosra találnak. A bolházás egyébként is jó kis hétvégi program,  még akár kulturálisnak is nevezhetném - felér egy múzeumlátogatással.

Budapesti bolhapiacok. Ecseri úti piac, PeCsa (Petőfi Csarnok) + online - Vatera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr131585213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása