katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Pénzbedobós lámpa mindenkinek a környezetért!

2011.01.10. 07:20 - antiplastik

Címkék: környezetvédelem energia eco design

Mindig lekapcsoljuk magunk után a lámpát, ha nyilvános helyen vagyunk? Eszünkbe jut ilyenkor az energiapazarlás, vagy csak otthon, ha a saját pénztárcánkról van szó? Bizonyára akadnak olyanok, aki figyelnek erre, de a többség azért nem igen.

Amikor a change – coin deposit lamp ötletéről hallotta, ha nem is HEURÁKÁ-t kiáltottam, de azt igen, hogy ZSENIÁLIS!!!A lámpa koncepciója ugyanis az, hogy csak akkor üzemel, ha pénzt teszünk, és lekapcsolódik, ha azt kivesszük. Igen!, ennyire egyszerű.

2011-re szerintem a magyar lakosság nagy része boldogul a hipermarketek pénzbetolós bevásárlókocsijával (ez még 15 éve nem így volt J), akkor szerintem ezt is meg tudnánk szokni. Könyvtárakban, iskolákban, munkahelyeken mennyi energiát, és persze pénz lehetne ilyen lámpákkal spórolni……

Tervezője: Timo Nasakanen / Finnország

www.kartonjatek.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr412572855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása