katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Szereti egy hajóskapitány a tengert?

2010.04.09. 09:58 - antiplastik

Címkék: baleset tenger környezet korallzátony

és a természetet? Ez a kérdés merült fel bennem, amikor arról értesültem, hogy szombat óta egy kínai teherhajó megfeneklett Ausztrália partjainál közvetlenül a világ legnagyobb és egyedi élővilággal rendelkező korallzátonya közvetlen közelében. Tartályából olaj szivárog.

Eddig tényleg azt gondoltam, hogy azok, akik vízzel, hajózással kapcsolatos szakmát választanak, szeretik a tengert és próbálják óvni a környezetüket. A hajóskapitány a gyerekek számára is egy pozitív figura, szakállal és tengerészsapkában. Valószínűleg ez elég naiv elgondolás volt és fel is ébredtem…. Mégis megdöbbentő, hogy esetleg azért történt a baleset, mert a kapitány le akarta rövidíteni az útvonalát.
Most aztán lehet izgulni, hogy a tengerbe ömlik vagy sem az ezer tonna olaj, ami a hajóban van. Fincsi közeg a tiszta vízhez szokott korallok számára. ….
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr381906639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása