katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Plastic Planet

2010.02.11. 11:37 - antiplastik

Címkék: környezet műanyag plasztik dokumnetumfilm

A műanyag korában élünk! 2009-ben készült el az osztrák Werner Boote rendezésében az a dokumentumfilm, amely annak ered a nyomába, hogy mennyire épült be a Föld lakosságának hétköznapi életébe a műanyag. Érdekes kísérletként, megkért néhány családot, hogy pakolják ki a házukból a plasztik tárgyakat. Elgondolkodtató, hogy a háztartás nagy részét ki kellett pakolniuk a kísérletben résztvevőknek. Kutat azután, hogy milyen anyagokból készülnek, mit tartalmaznak azok a műanyag tárgyak, amelyek körül vesznek bennünket. És persze arra is rámutat, hogy hol landolnak az eldobott műanyag tárgyak.

Sokan támadják a filmet radikalizmusa miatt (miért is ne támadnák – hiszen mi az, amit nem támad valaki?), illetve hogy túl egyoldalúan mutatja be a témát. Ezt persze mindenki eldöntheti magának, aki megnézi a filmet.
Magyarországon még nem tudom, hogy bemutatják-e. Ausztriában már 2009. őszén indult a film vetítése. Esetleg egy jó alkalom egy bécsi kirándulásra! – persze néhány folpack csomagolású szendvics és fél literes üdítő társaságában, vagy mégsem?
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr541748961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása