katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Csipkeverőnő lángvágóval

2010.02.07. 09:16 - antiplastik

Címkék: művészet újrahasznosítás fém

Cal Lane aprólékos kidolgozású csipkemunkái nem fa verőorsókkal és pamutszállal készülnek. A kanadai Lane kisasszony ügyes kis kacsói lángvágót és forrasztópákát tartanak. Az ő csipkéi rozsdás hordókból, lapátokból, talicskából, acélgerendából készülnek. Szobrai az ellentétekre épülnek - a férfias, maszkulin tárgyakba finom, nőies csipkemintákat vág.

Cal Lane szobrásznak tanult Kanadában és New Yorkban, miután otthagyta édesanyja fodrász szalonját és a hajvágó ollót lángvágóra cserélte. Jól tette!

A kiterített, kicsipkézett olajoshordót sablonként használva Lane dús mintázatú keleti szőnyegeket varázsol a talajra közönséges porból. Ezt a technikát a nagymamájától leste el - a nagyi ollóval csipkézett papírt, porcukrot, és csokitortát használt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr531735726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bdj 2010.02.16. 08:50:57

wow! ez nagyon tetszik!!!!!


süti beállítások módosítása