katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Hulladékpapírból virágcserép Magyaroszágon

2010.01.28. 13:22 - antiplastik

Címkék: magyarország újrahasznosítás környezet hulladék

Néhány napja az Index is hírt adott a Hulladékpapírból készülő virágcserépről:

Hulladékpapírból környezetkímélő virágtartó edény gyártására üzemet létesít a Sragner& Sragner Kft. a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben. A fejlesztésre eddig 50 millió forintot költöttek, a beruházási összeghez innovációs forrásból 15 millió forint támogatást nyertek - mondta a tulajdonos Sragner László.A műszakonként 100 ezer virágcserép gyártására képes üzem termékeinek értékesítését biztatónak tartja a vállalkozó a hazai és a külföldi piacon egyaránt. A biotermék helyettesíthetné a műanyag virágtartókat, amelyeket Magyarországon évente milliószámra dobnak a szemétbe, jelentősen terhelve a környezetet.”

Bár a gyártó honlapján még nem találtam fényképeket, leírást az új termékről, de talán némileg hasonlítani fog az alábbi fotókon szereplőkhöz. Elképzelhető, hogy a palánták is fellélegeznek a papírcserében a műanyag után…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr151708931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása