katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Giles Miller - a karton királya

2010.01.24. 11:25 - antiplastik

Címkék: környezetbarát karton eco design

A 27 éves londoni designert nem véletlenül nevezi a szakma a "karton királyának". Újrahasznosított kartonból készült tárgyai ötletesek, izgalmasak és ami a legfontosabb, felhívják a figyelmet a tárgytervezés legújabb vonulatára, az eco-designra.

 Giles érdeklődését egy újságcikk keltette fel  a  fenntartható-design iránt. Az emlitett cikk szerint az eco-design unalmas, a környezetvédelem nem a tervezők, hanem a politikusok dolga.

Giles Miller elhatározta, hogy bebizonyítja ennek ellenkezőjét. (mint látni fogjuk ez sikerült is neki)

Szerinte, ha a tervezők projektenként legalább egy környezetvédelmi szempontot figyelembe vennénk - például csökkentett energiafelhasználás a gyártás során, környezetbarát technológiák, alapanyagokhaszálata - változások indulnának el a fenntarthatóság irányában.

 Remélhetőleg egyre több tervező fog hasonlóan gondolkodni saját munkájáról és Földünk közös jövőjéről. 

Laptop táska kartonból. A kartonszeleteket rozsdamentes acél rúd tartja össze, vállpántja bőr. A kartontárgyakat a gyártás során vízlepergető filmmel vonják be, hogy élettartamukat megnöveljék.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr751697484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása