katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Autógumi lábbelik a világban

2010.08.25. 23:03 - antiplastik

Címkék: csináld magad újrahasznosítás hulladék gumiabroncs kreativitás eco design

A romániai Belényes város piacán fotóztam ezt a rendkívül praktikus és egyszerűen elkészíthető bocskort. Ezt a hegyi terepet jól bíró cipellőt használt autógumiból vágták ki majd összeszegecselték. Vastag, kézikötésű gyapjúzoknit húztak bele, mert az tartja a meleget és a gyapjú vízálló is.

Ma már nem készítenek ilyen bocskorokat Romániában, de emlékszem hogy körülbelül 10 éve (mikor utoljára jártam a belényesi piacon) hegyekben álltak a bocskorkészítő mester standján a különböző méretű autógumi cipők - még gyerekméret is.

Az gumiabroncsok fenti felhasználási módja nem egyedülálló a világban. Főként a harmadik világban.

Autógumi szandálok készítője, és művei Afrikában:

 

..és itt következik személyes kedvencem :)

Vietnam:

 

Peru:

 

Magunk is készíthetünk gumiabroncs papucsot, vagy akár szandált is:

2008-ban 6 bátor maszáj harcos indult Tanzániából Londonba, hogy részt vegyen a hagyományos London Marathonon. Lábukon nem nájki, nem rííbák futócipő, hanem autógumi szandál volt!!!

Céljuk, hogy pénzt gyűjtsenek falujuk számára - kutat szerettek volna fúrni. Azóta már a new yorki marathonon is felhívták a figyelmet magukra és persze Afrika problémáira.

Maszáj Maraton szervezet.

 

kartonjatek.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr622248061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása