katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Szemétből épült szálloda nyílt Rómában

2010.06.07. 15:42 - antiplastik

Címkék: design eco művészet környezetvédelem újrahasznosítás tenger környezet pusztítás víz hulladék eco design

Június 3 -án nyitotta meg kapuit Rómában a világ első szemétből készült szállodája. A különös szálló első vendége Helena Christensen, dán modell - és lelkes környezetvédő - volt. Mert ez bizony nem más, mint egy hatásos környezetvédelmi kampány! A Corona Save the Beach Hotel építésére felhasznált 12 000 kg szemetet európai tengerpartokon gyűjtötték össze. Akad köztük kartondoboz, textildarabok, műanyag gyerekjáték, autógumik, aluminium flakonok, műanyag palackok és még sok sok szokványos siralmas hulladék. Az önkéntesek segítségével gondosan összeválogatott szemet kifertőtlenítették és kezdődhetett az építkezés.

 

Az 5 szobás szállodában igazán nomád körülmények várják a vendégeket, nincs ugyanis bevezetve sem a folyóvíz, sem az elektromos áram. Mondjuk a nyitvatartás mindössze 5 napjára nem is érte volna meg. Ma, június 7-én már be is zár a szálloda. Kívülről azonban még egész nyáron át megcsodálhatják a Rómában járók.

 

Az alkotó és az első vendég

A szemétszálló ötlete a Save the beach szervezeté volt. A szervezet fő célkitűzése természetesen az, hogy felhívja a figyelmet az elszemetesedett európai tengerpartokra és akciókat szervezzen azok megtisztítására.

 

Trash Men Brüsszel főterén

Az ötlet megvalósítója HA Schult német képzőművész, performer, és harcos környezetvédelmi aktivista. Schult embernagyságú és -formájú szemétszobraival - Trash Man -hívta fel magára a világ figyelmét. A szobrokat világhírű turistalátványosságoknál sorakoztatta fel, a Kinai Nagy Falon, egyiptomi piramisoknál vagy a moszkvai Vörös Téren.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr32063197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása