katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Hogyan készítsünk kalapáccsal virágcsendéletet?

2010.05.09. 08:15 - antiplastik

Címkék: család virág kreativitás

Végre itt a tavasz! Mindenhol gyönyörű színekben pompázó, illatózó virágokat látunk. Használjuk hát ki ezt a kitűnő lehetőséget!

Galamblelkű virágimádók MOST hagyják abba jelen bejegyzés olvasását!

 Ha kalapáccsal szeretnél virágcsendéletet "festeni" a következő dolgokra lesz szükséged:

  • különböző színű és fajtájú virágok
  • akvarellpapír, vagy más vastagabb, nedvszívó papír - a sima fénymásolópapír nem alkalmas e célra
  • papírtörölköző
  • kalapács

A dolog lényege, hogy a virágból átkalapáljuk a festékanyagokat az akvarellpapírra, ahol a virág csodálatos lenyomata jelenik meg. Lehet vele képeslapot, faliképet, ültetőkártyát, meghívót díszíteni.

Helyezzük a virágot az akvarellpapírra színével lefelé. Kisollóval vágjuk le a szárát.

Borítsuk be avirágot 2-3 réteg papírtörlővel. Ez szívja majd fel a felesleges nedvességet és ez nem hagyja, hogy szétroncsoljuk a szirmokat.

 Finoman kalapáljuk a virágot a papírtörlőn keresztül.

Emeljük fel a papírtörlőt, ellenőrozzük, hogy megjelent-e a lenyomat a papíron. Ha igen, finoman fejtsük le szirmokat a papírról. Elkészült a lenyomat.

A lenyomatkészítés igazi gyerekprogram. A kompozíció megtervezése és a kalapálás is jó móka. Az elkészült lenyomatot tovább lehet díszíteni - leveleket, ágakat lehet rajzolni hozzájuk, tündérek hercegnők ruhája lehet a viráglenyomat. De ezt már bízzuk a gyerekekre - ők tudni fogják.

Jó szórakozást!

via growing up creative

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr111985258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása