katonjatek.hu blog

Ökodesign, ökotippek, ökomegoldások a mindennapokra. Környezetbarát játékokkal a holnapért. KARTONJATEK.HU hivatalos blogja.

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

INKE. Tapéta, vagy falimatrica?

2012.03.22. 10:50 - antiplastik

Címkék: holland papír lakberendezés kreativitás dekoráció tapéta környezetbarát falimatrica eco design ökodesign inke

Webshopunk Dekoráció menüpontjának szereplője INKE. Ki az, mi az INKE?

Inke Heiland holland grafikusnő, aki - ahogy az lenni szokott a fiatal, kreatív nőknél - kisfia szobájának díszítésére találta ki, hogy maradék tapétából állatfigurákat vág ki és ragaszt a gyerekszoba falára. A különös dekoráció nagy sikert aratott, Inke gondolt egyet és egy hollan művészeti vásáron is bemutatta tudományát. Ott is sikert aratott és ezen felbuzdulva belevágott a gyártásba. Felvásárolt elfekvő tapétakészleteket - igazi vintage, és retro különlegességeket - és újra életre keltette őket.

A színes, mintás tapétákból hatalmas fákat és állatokat vágnak ki kézzel - egy-egy állat akár 3 csík tapétából is készülhet. Egy ilyen óriási dekoráció az egyszínű falon díszbe öltözteti az egész szobát.

 

De vajon tapéta, vagy falimatrica-e az INKE termék?

Az alapanyaga papír tapéta, a felragasztáshoz szükséges por alakú tapétaragasztó és egy ecset mellékelve is van a csomagolásban, a felrakás technológiája is megegyezik a tapétázással. Az INKE tapéta azonban nem borítja be teljes egészében a falat padlótól a mennyezetig, mégis felejthetetlen hatást ér el.

Miért nem falimatrica? Mert a falimatricák anyaga vinyl, és teljesen gépesítve ezerszámra gyártják őket. Ezzel szemben az INKE tapéták papírból vannak,egyedi igények alapján, egyesével kézzel vágják ki őket.

Mikor INKE tapétát rendelsz ki kell választanod, hogy melyik figurát szeretnéd, milyen színű, milyen mintájú tapétából és hogy a kivágott alak melyik irányba nézzen. Ez utóbbi azért fontos, hogy a gyönyörű rózsaszín elefántod még véletlenül se álljon duzzogva a sarok felé fordulva.

Inke legszebb tapétája az óriási Fa. Kétféle törzs választható a fához, teljes alakos vagy torzó. A törzs színének és alakjának kiválasztása után kiválasztható a falevelek színe évszakok szerint. Vannak színes tavaszi-nyári fák és sötétebb levelű ősziek.

 A designért Inke felelős, az üzleti ügyeket pedig férje Jeroen viszi ebben a kis családi vállalkozásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartonjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr574332585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása